På svenska In English
 


KöpinformationBeställning

Priserna i Pinals webbutik är inklusive moms och för att kunna beställa måste du ha fyllt 18 år. Efter att du har gjort din beställning skickas en orderbekräftelse till den e-postadress du angivit. Det är därför viktigt att denna är korrekt. Det är också viktigt att du kontrollerar din e-post ifall vi måste meddela dig något rörande din beställning. Minsta ordervärde är 200 kr.


Leverans
 

Vi levererar oftast inom 2-6 arbetsdagar och din order skickas antingen som Varubrev 1:a klass eller postpaket MyPack beroende på hur mycket du har beställt. Har du då angivit ditt mobilnummer får du ett SMS istället för en postavi när ditt paket når ditt utlämningsställe. (Tänk på att Postens liggetid numera är 14 dagar). Kan vi däremot inte leverera inom överenskommen tid har du naturligtvis rätt att annullera din beställning utan kostnad. 

På ordrar inom Sverige tillkommer vår enhetsfrakt på 79 kr. Beställningar till övriga EU-länder debiteras fraktkostnad enligt nedanstående tabell. Tyvärr levererar vi inte till länder utanför EU.


Max 500g: 99 SEK
0,5-1kg: 195 SEK

1-2kg: 295 SEK 
2-10kg: 595 SEK
10-20kg: 895 SEK


Betalning
 

Som svensk kund kan du antingen betala med kreditkort (VISA eller MasterCard), faktura eller postförskott. Som utländsk kund gäller däremot endast VISA/MasterCard som betalningsalternativ. 

Väljer du att betala med kort förflyttas du till Samports säkra server. Där fyller du i dina kortuppgifter samt även dina tre siffror på baksidan av kortet. (Vi lagrar inga uppgifter.) Pengarna reserveras då på ditt konto och dras först när vi skickar iväg ditt paket. 

Väljer du faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Även adressen kontrolleras så att den överensstämmer med folkbokföringen. Betalningsvillkor är 14 dagar. Bra att veta: Fakturan administreras av SveaWebPay och aktiveras när vi skickar din order och inte när du hämtar ut den från ditt utlämningsställe. (Givetvis har vi tagit hänsyn till normal leveranstid.)

Väljer du postförskott tillkommer en kostnad på 60 kr motsvarande Postens avgifter. Du får då betala ditt paket när du hämtar ut det hos ditt postombud.


Delbetala 

Du kan också välja att dela upp din betalning. I samarbete med SveaWebPay kan vi erbjuda räntefria alternativ på 3, 6 eller 12 månader där endast uppläggnings- och aviavgiften tillkommer.

•  3 månader: uppläggningsavgift 95 kr, aviavgift 29 kr.

•  6 månader: uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr.

• 12 månader: uppläggningsavgift 295 kr, aviavgift 29 kr.

(Ett exempel: Om du lånar 10000 kr på 12 månader innebär det 863 kr/mån vilket motsvarar en effektiv ränta på 12,64 %)

 
Returer och reklamationer

Du har rätt att inom 30 dagar från mottagandet ångra ditt köp. Kostnaden för returfrakten står du då själv för. Väljer du att returnera hela din beställning återbetalas samtliga avgifter. Om inte, endast varans värde. (Detta för att avgifterna är samma oavsett orderns storlek.) All återbetalning sker inom 14 dagar och vid retur vill vi att varan är oanvänd, i sin originalförpackning och utan att eventuell plombering brutits. Om så inte är fallet har vi rätt att göra ett värdeminskningsavdrag. Vi vill påpeka att vid transport till oss, ansvarar du som kund för att varan når oss i oskadat skick. 

Vid felaktig leverans, dvs leverans av fel eller skadad vara skall du som kund omgående kontakta kundservice: kundservice@pinal.se för reklamation och vidare hänvisning. Väljer du att åberopa garanti och felet inte beror på fabrikationsfel utan yttre påverkan får du ett kostnadsförslag för att åtgärda felet. Skulle du välja att inte acceptera detta behöver du endast betala undersökningskostnaden, (f.n. 250 kr). Om inget fel föreligger får du betala undersökningskostnad och returfrakt. 

För synliga transportskador skall du omedelbart anmäla detta till Posten. (Allra helst redan vid mottagandet.) Vid andra typer av transportskador skall anmärkningar framställas till Posten inom 7 dagar efter mottagandet. (Vi på Pinal skickar naturligtvis inte iväg någon vara som vi sett det är något fel på.) 


Ej utlösta försändelser
 

Vi på Pinal loggar alltid kundernas IP-nummer vid köp. Om en försändelse inte har hämtats ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för de kostnader som uppkommer i och med returfrakten, (för närvarande 295 kr.) En faktura kommer då att skickas till dig. 

 
Övrigt

Vi vill också passa på att påminna dig om de rättig- och skyldigheter du har som kund genom Konsumentköplagen. Mer information om denna lag kan du finna på Konsumentverkets hemsida: www.konsumentverket.se. Vid en eventuell tvist följer vi naturligtvis Allmänna Reklamationsnämndens beslut. 

 

 

 

 

 

Pinal AB har organisationsnummer: 556608-3134 och VAT-nummer: SE 556608313401. 

Bankgiro: 5140-3871. Företaget innehar F-skattsedel. Vår bank är Handelsbanken Gårda i Göteborg, BIC/SWIFT: HANDSESS, IBAN: SE23 6000 0000 0001 0990 3358,

 

Postadress: 

Pinal AB 

Lidavägen 7 

512 60 Överlida 

Sverige

 

Pinal® är ett registerat varumärke och innehållet på våra webplatser är skyddat enligt lagen om upphovsrätt (§ 49 URL). Denna paragraf innebär kortfattat ett förbud mot att kopiera hela eller delar av vår webbplats och göra detta tillgängligt för allmänheten. Uppsåtlighet eller grov oaktsamhet beträffande dessa rättigheter kan leda till böter eller fängelse upp till två år. 

 

Upphovsrätt - Copyright 2000-2015, Pinal AB - All rights reserved.

Copyright © 2000-2015 Pinal AB